Сертификат
travizaporoja@gmail.com travizap.manager@gmail.com
tutunikvasiliy
+38 (061) 228-05-01 +38 (067) 610-69-12 (13)
breitling replica
  • vk
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedin
  • YouTube

Глід, плоди

Застосування: глід не токсичний і його можна застосовувати тривалий час, правда дозування все ж треба дотримуватися. Глід діє як судинорозширювальний, спазмолітичний засіб, посилює кровопостачання серця і головного мозку, має слабку сечогінну дію, знижує вміст холестерину в крові, знижує проникність стінок судин і капілярів. Настій квітів і плодів покращує сон, загальний стан організму і роботу серця. Рослина застосовується при вадах серця, знімає спазми судин, використовується в відновлювальному періоді після важкої хвороби. Лікарі-гомеопати називають глід ліками для старого серця, він зміцнює серцевий м'яз, знімає серцеві болі і інші симптоми, пов'язані із захворюванням серця, а німці називають його - хлібом для серця. Плоди і квіти використовуються при набряках, підвищеній функції щитовидної залози, епілепсії, алергічних захворюваннях, ожирінні, ревматизмі. Глід дуже корисний при цукровому діабеті, він здатний регулювати рівень цукру в крові, а також ефективний при гастриті. У плодах глоду знаходиться багато вітаміну С і інших корисних речовин, його використовують при зниженні імунітету. Він благотворно впливає на роботу головного мозку, з'являється ясність думки, поліпшується пам'ять. У тибетській медицині глід використовують як жовчогінний засіб, при хворобах печінки і жовчовивідних шляхів.

Спосіб приготування: 1 столову ложку плодів заварити в 1 склянці окропу, в термосі, настоювати 2-3 години, потім процідити. Приймати по 2-3 столові ложки 3-4 рази на день до їди.

Протипоказання: непомірне вживання, великі дози, можуть викликати нудоту, блювоту, запаморочення, порушення ритму серцевих скорочень, це шкідливо особливо людям з пороком серця. Лікування глодом протипоказано при зниженому тиску (гіпотонії), індивідуальної непереносимості. Під час вагітності та годування груддю також треба приймати глід з особливою обережністю.