Сертификат
travizaporoja@gmail.com travizap.manager@gmail.com
tutunikvasiliy
+38 (061) 228-05-01 +38 (067) 610-69-12 (13)
  • vk
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedin
  • YouTube

Іван-чай, трава

Застосування: рослина має заспокійливу, протизапальну дії. У народній медицині водний настій листя іван-чаю застосовується при головному болі, порушенні обміну речовин і виразці шлунка (заварюють квітучі верхівки і п'ють як чай), а також як стимулюючий серцеву діяльність засіб. Відвар листя п'ють при золотусі, шлункових захворюваннях і як снодійне, при запаленні вуха, горла і носа. Водний або спиртовий екстракт рослини перешкоджає запальному процесу і діє при гострих і хронічних захворюваннях простати, аденомі, запаленні сечоводів і хронічному запаленні сечового міхура, а також використовується в якості підтримуючої терапії після операції на передміхуровій залозі. Також, іван-чай використовують при запорах, як в'яжучий, пом'якшувальний, обволікаючий і ранозагоювальний засіб. Відвар застосовують, у вигляді полоскань, при ангінах. Всередину - при гастритах, колітах, кровотечах, недокрів'ї, гострих респіраторних захворюваннях (траву). При розпарюванні в лазні квітки і листя видають дуже приємний, а до того ж і дуже корисний аромат, відчувається відразу полегшення, проходить головний біль. Добре використовувати іван-чай в поєднанні c березовими гілками.

Спосіб приготування: 20 г. сировини заливають 200 мл. окропу, настоюють 2 год., потім проціджують. Приймають по 1 ст. ложці 3 - 4 рази на день перед їжею.

Протипоказання: як таких протипоказань у іван-чаю не виявлено. Можуть, звичайно, проявлятися ознаки індивідуальної чутливості. Тривале вживання чаю, у деяких людей, може викликати розлад шлунка.