Сертификат
travizaporoja@gmail.com travizap.manager@gmail.com
tutunikvasiliy
+38 (061) 228-05-01 +38 (067) 610-69-12 (13)
  • vk
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedin
  • YouTube

Калган, коріння

Застосування: калган - «друг» шлунка, містить в своєму складі дубитель катехін, який надає сприятливий вплив на весь шлунково-кишковий тракт, в тому числі і м'язовий орган - шлунок. Також рослина багата іншими типами дубильних речовин, глікозидами, флавоноїдами, флобафеном (має антибактеріальну властивість), смолою, елаговою і хінною кислотами, ефірними маслами. Лікарська рослина має протизапальну, в'яжучу, бактерицидну, кровоспинну дії. Тому його широко використовують для лікування метеоризму, ентероколіту, гастриту, виразкової хвороби, шлункових, кишкових та маткових кровотеч, циститу, дизентерії та діареї. Як зовнішній засіб калган пристосовують для полоскання кровоточивих ясен, запаленого горла при ангіні, а відвар з коріння у вигляді примочок рятує від обморожень, опіків і геморою. Для запобігання запаху з рота порошком рослини чистять зуби, змішуючи його зі звичайною пастою.

Спосіб приготування: 1 ч. ложку кореневища додають в окріп (150-200 мл), млоять на повільному вогні хвилин десять, проціджують гарячим і п'ють без цукру по 3 чашки в день. Таким чаєм можна полоскати горло при запаленні мигдалин кілька разів на день.

Протипоказання: індивідуальна чутливість.