Сертификат
travizaporoja@gmail.com travizap.manager@gmail.com
tutunikvasiliy
+38 (061) 228-05-01 +38 (067) 610-69-12 (13)
  • vk
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedin
  • YouTube

Кропива, трава

Застосування: кропива містить аскорбінову, пантотенову кислоти, вітаміни, солі заліза, кальцію і натрію та ін. У народній медицині вона використовується як ранозагоювальний, сечогінний, загальнозміцнюючий, проносний, вітамінний, протисудомний, відхаркувальний засіб, а також сприятливо діє на обмін речовин. Кропиву рекомендують для лікування анемії, атеросклерозу, м'язового і суглобового ревматизму, водянки, шкірних екзем, як засіб, що підвищує виділення молока у годуючих жінок, при захворюваннях жовчних шляхів і печінки, при геморої, звичних запорах, шлункових кольках, розладах травлення. Листя кропиви при зовнішньому застосуванні сприяють швидшому загоєнню ран. Зовнішньо застосовуються у вигляді настою для компресів і при опіках першого ступеня, а також при випаданні волосся.

Спосіб приготування: 1 ст. ложку подрібненого листя заливають 1 склянкою окропу, настоюють 10-15 хв., проціджують і охолоджують. Приймати настій до їжі.

Протипоказання: настої, відвари, порошок з кропиви протипоказані при підвищеному згортанні крові, гіпертонічній хворобі, при вагітності, особливо в останні місяці. Не слід використовувати кропиву при кровотечах, викликаних кістою, поліпами та іншими пухлинами матки та її придатків. Особлива обережність потрібна при призначенні кропиви хворим із захворюванням нирок.