Сертификат
travizaporoja@gmail.com travizap.manager@gmail.com
tutunikvasiliy
+38 (061) 228-05-01 +38 (067) 610-69-12 (13)
  • vk
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedin
  • YouTube

Крушина, кора

Застосування: не можна вживати для лікування свіжозібрані і тільки но висушені кору і плоди - вони викликають нудоту, іноді блювоту. Тому приготовану сировину витримують протягом року. Зазвичай кору крушини використовують як м'яке проносне (відвар діє через 8-10 г). Препарати рослини підсилюють перистальтику кишечника, але не дратують його слизову оболонку. Найчастіше беруть відвар при хронічних запорах і атонії кишечника. У народній медицині відвар використовують для обмивань при екземі, а відвар плодів - для лікування різних шкірних захворювань, при фурункульозі і карбункульозі. Щоб виключити звикання до препаратів крушини, їх чергують з іншими проносними засобами. Крушина входить до складу різних лікарських чаїв і зборів. Необхідно уважно стежити за дозуванням препаратів рослини - підвищені дози викликають колікоподібні болі в животі.

Спосіб приготування: 2 столових ложки сировини на 200 мл окропу. Нагрівають на киплячій водяній бані 15 хв., настоюють 1 год, віджимають, доводять теплою кип'яченою водою до початкового об'єму. П'ють по 1/2 склянки на ніч.

Протипоказання: важливо дотримуватися індивідуальних терапевтичних доз для кожного хворого. При їх перевищенні можуть наступити конвульсії і запаморочення. Також категорично заборонено вживати крушину дітям до 15 років, вагітним, жінкам, що годують.