Сертификат
travizaporoja@gmail.com travizap.manager@gmail.com
tutunikvasiliy
+38 (061) 228-05-01 +38 (067) 610-69-12 (13)
  • vk
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedin
  • YouTube

Лепеха, корінь

Застосування: рослина має болезаспокійливу, заспокійливу, протизапальну, дезінфікуючу, тонізуючу, спазмолітичну, жарознижувальну, відхаркувальну, жовчогінну, сечогінну, ранозагоювальну дії. При вживанні лепехи поліпшується функціональність печінки і збільшується жовчовиділення. Настій коренів або листя аїру беруть для лікування при захворюваннях печінки, жовчних проток і жовчного міхура, а також як відхаркувальний, жарознижувальний засіб при бронхіті, бронхіальній астмі, пневмонії, туберкульозі легенів.

Спосіб приготування: 3 ст. ложки подрібнених кореневищ лепехи залити 0,5 л. окропу, варити півгодини на повільному вогні, після охолодження процідити. Пити по півсклянки відвару 3-4 рази в день, за 30 хвилин до їди.

Протипоказання: не можна вживати аїр і препарати з аїру при вагітності, підвищеній кислотності шлунку, кровотечах (носових, гемороїдальних і т. П.), При гострих запаленнях в нирках. Не перевищувати дозування, оскільки це може викликати блювоту.