Сертификат
travizaporoja@gmail.com travizap.manager@gmail.com
tutunikvasiliy
+38 (061) 228-05-01 +38 (067) 610-69-12 (13)
  • vk
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedin
  • YouTube

М'ята перцева, трава

Застосування: в медицині, як в традиційній так і народній, м'яту перцеву використовують для лікування головного болю, серцево-судинних захворювань, при нервових розладах, безсонні, запаленнях в органах травлення, астмі, виразці шлунка, застудах, блювоті, захворюваннях горла, каменях у нирках і печінці, атеросклерозі. У традиційній медицині траву м'яти використовують як сировину для отримання ментолу, серцево-судинних препаратів, в мазях і краплях від нежиті, засобах проти кашлю. Препарати з листя м'яти мають протизапальну, заспокійливу, болезаспокійливу, апетитну, відхаркувальну, жовчогінну, помірно послаблюючу дії.

Спосіб приготування: 1 ст. ложка на 1 склянку окропу, настоювати 10-15 хв. Його без шкоди можна випити 1 склянку протягом дня, при застуді - 2 склянки.

Протипоказання: не можна вживати м'яту при індивідуальній чутливості, це може викликати алергію. Не варто захоплюватися м'ятою чоловікам, оскільки вона зменшує лібідо. При передозуванні може бути погіршення сну, біль у серці, спазми бронхів і ін.