ШИПШИНА, ПЛОДИ | Придбати Шипшина, плоди | Шипшина, плоди ціни | www.travizaporoja.com.ua
Сертификат
travizaporoja@gmail.com travizap.manager@gmail.com
tutunikvasiliy
+38 (061) 228-05-01 +38 (067) 610-69-12 (13)
  • vk
  • facebook
  • twitter
  • googleplus
  • linkedin
  • YouTube

Шипшина, плоди

Застосування: шипшина, перш за все велике джерело вітамінів: це вітамін С (до 4800 мг%), вітаміни В2, Р, К, Е, каротин, рибофлавін. У рослинному світі плоди шипшини мають найвищу вітамінну активність. Крім вітамінів в плодах шипшини є солі калію, кальцію, магнію, заліза, фосфору, лимонна і яблучна кислоти, цукри, фітонциди, ефірні олії, дубильні речовини. У вітамінної промисловості шипшину використовують для отримання препаратів, багатих на вітамін С, таких як аскорбінова кислота, галаскорбін, сироп шипшини, холосас. Холосас - це сироп, приготовлений на згущеному водному екстракті плодів шипшини, який призначають при холециститі, гепатиті, по 1 чайній ложці 2-3 рази на день. Застосовується також шипшина як протизапальний засіб при опіках і тріщинах.

Спосіб приготування: 1 столову ложку плодів подрібнюють, щоб частинки були не більше 0,5 мм, в емальованому посуді заварюють 2 склянками окропу, накривають кришкою і на киплячій водяній бані витримують 15 хвилин. Потім знімають і ще настоюють 30 хв. Процідивши настій, приймають по 0,5 склянки 2 рази на день, перед їжею. Дітям дозу треба зменшити вдвічі і подсолодіть.

Протипоказання: протипоказаний при підвищеній чутливості до препаратів з шипшини, людям схильним до тромбоутворення і тромбофлебіту, не варто приймати шипшину в великих кількостях сердечникам, особливо при ендокардиті, а також при індивідуальній непереносимості. Екстракт з цукровим сиропом не можна приймати діабетикам. Обережно треба поставитися до вживання шипшини людям з гастритом (при підвищеній кислотності), і тим більше з виразковою хворобою.